TENNE%20by%20Taam%20Vatzeva
loader

אוצרות מזווה

דבש פרא כמותו לא טעמתם מעולם

הדבש של מכוורת פרא לא דומה לשום דבר שטעמתם לפני. הוא לא ממש נוזלי, לא כהה, ומרקמו משתנה בהתאם לטמפרטורה, ליד שמטפלת בו ולעונות השנה. מה הוא כן? הכי טבעי שתטעמו, עם אפס התערבות בתהליך יצירת הדבש.

במכוורת שהוקמה לפני 40 שנה ופועלת עד היום בסוסיא, מייצרים דבש שהוא שיר הלל למקומיות. כוורות המכוורת פזורות בשטחי מרעה שבין שדרות לרחובות, ומטופלות על ידי ישי וציון מובשוביץ, דבוראי ואגרונומית, זוג בחיים ובעסק המשפחתי שלהם שכל כך אוהב ודואג לדבורים. 

בתחילת המלחמה גוייס ישי למילואים, וחלק מהכוורות שבטיפולו נפגעו, מה שהוביל לפגיעה ב-30% מהייצור. מאז הכוורות עוברות שיקום ובני הזוג מקווים לחזור בשנה הקרובה לקצב הייצור הרגיל.

את הדבש הם מייצרים לאורך עונות הקיץ והאביב, בטבע ולא במפעל, בלי לחמם, לפסטר, לסנן או להתערב. התהליך הטבעי משפיע ישירות על הארומה, הצבע, הטעם והמרקם המיוחד – סמיך ומגובש, עם גרגרים נעימים ונקודות דונג ופרופוליס.

בהתאם, כל דבש נושא עימו חתימת טעם אחרת – מטעמים חמאתיים רכים ועד לטעמי צוף ופולן פרחוניים. את דבש פרחי הבר מייצרים מקבוצת פרחים עונתיים שמייצרים צוף, והתוצאה היא טעם עמוק שהולך ומתפתח בפה במתיקות נעימה. 

שלבו אותו בוויניגרט לסלט להוספת בישום מסתורי, זלפו בנדיבות על דגים צלויים וירקות בתנור יחד עם עשבי תיבול שאוהבים, ומקמו בגאווה בלב השולחן במעמד ברכות החג, לסיפתח הכי ישראלי ועונתי של השנה החדשה.


צנצנת דבש פרא – 29 ש”ח
להזמנות – לחצו כאן

 

סיידר פינק ליידי שובב עם טוויסט אלכוהולי

סמל החג המובהק אבל עם טוויסט אלגנטי ושובב שישדרג כל ארוחה. הסיידרים של המתססה לא דומים לשום סיידר שטעמתם בעבר. זה מתחיל בבקבוק האלגנטי המאוייר, וממשיך בצבע הזהוב שמכין את בלוטות הטעם לחוויה עמוקה ומלאת ארומות: טעם עדין של תפוח, ארומה של עץ אלון ובעבוע קל שיהפוך את המשקה למעניין ביותר על שולחן החג.

ייחודו של הסיידר נובע מהכנתו המורכבת: השריית תפוח פינק ליידי על קליפתו יחד עם שבבי עץ אלון צרפתי למיצוי טעמים וניחוחות, ואז סחיטה חזקה. התוצאה נעימה מאוד בפה, עם טעמים שהולכים ומתפתחים, וקלילות שלא מסגירה את השכרות הקלה שתגיע אחרי הדרינק. הוא יחמיא למנות דגים, סלטים ומנות צמחוניות חמות שיפארו את השולחן בערב החג. 

סיידר תפוחים יבש – 23 ש”ח
להזמנות – לחצו כאן

 

טחינה גאווה מקומית משומשום כחול לבן

עם המון גאווה וללא שום תלות במדינה אחרת, אנחנו גאים להציג בפניכם את הטחינה הראשונה בארץ שמבוססת אך ורק על שומשום ישראלי שגדל בארצנו האהובה. הטחינה הישראלית הראשונה של מסיק מגל, מותג השמן האהוב, נולדה לאחר שנים של פיתוח מורכב, שכלל שיתוף פעולה עם הפקולטה לחקלאות ברחובות, לטובת גידול תרמילי שומשום בתנאי אקלים ואדמה מקומית.

התוצאה היא טחינה עשירה במרקמה, בעלת טעמים אגוזיים עמוקים ומליחות נעימה ברקע, שהופכת אותה לטעימה מאוד גם בצורתה הגולמית, ללא צורך במים, מלח ולימון.  

כממרח תעבוד הטחינה נהדר ותחמיא לחלה טרייה, תשדרג את סלטי החג ותשמח כל מארח בזכות האריזה האלגנטית והגאווה המקומית שתורגש בכל ביס וביס.

טחינה ישראלית מקומית – 34 ש”ח
להזמנות – לחצו כאן