TENNE%20by%20Taam%20Vatzeva
loader

קערות שכיף לחבק: 5 מנות חורפיות במעדניית טנא, והטבה שווה לסופ”ש

מהרגע שנשלפה הכרבולית הראשונה מהארון, אי אפשר להכחיש: החורף כאן, והוא הולך ללוות אותנו בחודשים הקרובים. כמו הארונות, כנראה שגם המטבח שותף למהפך, ויותר ויותר מאכלים מחממים מתארחים בו. זה לא הקרייבינג האישי שלכם, למאכלים המחממים שאתם חושקים בהם יש תפקיד חשוב בחיזוק והכנת הגוף לימים וללילות הקרים.

בהתאם לביקוש ולמזג האוויר, השקנו במעדניית טנא קטגוריה שלמה שמוקדשת למאכלים מחממים, שעונים למגוון העדפות וחשקים, החל מתבשילים עשירים דרך מרקים מהבילים ועד עיקריות משביעות, כיסונים ביתיים ומאפים חמאתיים שמספקים כל תאווה לפחמימות.

לרגל השקת הקטגוריה החורפית וכדי שתוכלו ליהנות מארוחת ערב מחממת גם בסופ”ש, החל מהיום ועד ה-28.11 בשעה 16:00, יהנו לקוחות המעדניה מ-15% על מנות החורף החדשות, בהזמנה באתר – במשלוח או באיסוף עצמי. 

כדי לנצל את ההטבה עם מקרר מלא ובטן מרוצה, קבלו 5 המלצות טעימות לבסט סלרז הכי מחממים ומנחמים של המעדניה.


מרק חרירה עם ירקות שורש

המרק העשיר מהמטבח המרוקאי מכיל את כל מה שמחמם ומחזק את הגוף: עדשים ירוקות וגרגירי חומוס עשירים בחלבון, תבלינים חמים שמחזקים את המערכת החיסונית, וירקות שורש בריאים שאחראיים לתחושת השובע שתחושו כשהצלחת תתרוקן. 

המרקם הסמיך ועושר המרכיבים הופכים אותו לארוחה שלמה בקערה אחת, וכמו מרקים ותבשילים רבים, יום למחרת הוא משתבח אפילויותר.

להזמנת מרק חרירה – לחצו כאן

מלאי כופתה כמו בהודו

הכופתאות המטוגנות של טנא יזכירו לכם את הטיול האחרון בהודו, עם הניחוחות, הטעמים, התבלינים החמים והרוטב העשיר שמחמם את הגוף והלב. 

כמיטב המסורת ועם כל הטעמים הנכונים, הכופתאות עשויות מתפוחי אדמה, גבינה טבעונית, אפונה וצימוקים, ומצופות בפאנקו פריך שמביא את הטוויסט והופך אותן לנחטפות אפילו עוד יותר. לאחר טיגון מהיר לפריכות מירבית, מתבשלות הכופתאות ברוטב מתקתק ועדין עם ירקות כתומים, קרם קוקוס וקארי צהוב. 

אם או בלי אורז בצד, זאת אחת הקערות החורפיות שהכי כיף לחבק. 

להזמנת מרק חרירה – לחצו כאן

קובנה מלכותי זהוב וחמאתי

המאפה הנמכר ביותר מהמדפים של טנא בעונת החורף הוא גם הביס הפחמימתי המושלם לחורף. הוא אוורירי כענן, חמים בדיוק במידה שתרצו שיצא מהתנור, מפזר לכל עבר ניחוחות מגרים, והכי כייף לטבול אותו במרק חם או לערום עליו סלט ביצים ביתי.

הקובנה שאנחנו מגישים במעדנייה הוא הסוד של המארחים הספונטניים. אפשר להזמין אותו מראש, לשמור במקרר וקצת לפני הגעת האורחים לחמם בזריזות בתנור וליהנות מפריכות היקפית ומרקם פנימי מענג כמו שרק קובנה טובה יכולה לספק.

להזמנת קובנה – לחצו כאן

קובה סלק כמו של סבתא

עם קובה סלק אין מה להתעסק ובטח שלא לשנות. המתכונים המסורתיים של סבתא היוו השראה למרק הסגול-אדום של המעדניה, שאף חורף לא שלם בלעדיו. 

גוף המרק קליל, חתיכות הסלק ממלאות את הגוף בבריאות וסיבים תזונתיים, והקובות עצמן רכות ונעימות, ומקיימות את האיזון המושלם בין כמות המילוי לציפוי הסולת הדק והעדין, בדיוק כמו בבית.

להזמנת מרק קובה סלק – לחצו כאן

תבשיל קארי ירקות וטופו טבעוני 

לתבשיל המענג הזה שמור אצלנו מקום חם בלב. הוא כל כך עשיר, מחמם ומנחם, שחובה לאכול אותו עם כף כדי להצליח לדוג מתוך הקערה את כל הטוב שמסתתר מתחת לרוטב הקארי המענג: קוביות טופו ושפע ירקות לחימום וחיזוק הגוף. 

כייף לאכול אותו חם-חם בקערה, אבל אם תשדכו לו אורז לבן שיספוג את הרוטב הכתמתם, העונג ינסוק לגבהים חדשים.

להזמנת תבשיל קארי ירקות וטופו – לחצו כאן