TENNE%20by%20Taam%20Vatzeva
loader

העיקר שתשבו עם האורחים: 3 טיפים לבראנץ’ מנצח במינימום עבודה

תכננתם בראנץ’ עם חברים או משפחה, וכל התנאים בשלים בשביל להוציא אותו לפועל: היין ממתין במקרר, ובחוץ כבר נעים במהלך היום, שילוב של מזג אוויר סתווי עם קרני שמש שמציצות ומלטפות בחום נעים. עכשיו רק נותר לפצח את נוסחת הקסם ולגלות איך מעמידים בראנץ’ מופתי בלי לשגע את עצמכם, את בני הבית ואת המטבח, ויותר חשוב – מבלי שתגיעו למעמד האירוח מותשים ועייפים.

בראנץ’ טוב הוא בראנץ’ שבו תהיו נוכחים, לא כזה שתראו מהמטבח תוך כדי שאתם עומלים ומנסים לנצח על הסרוויס בזמן שהחברים ובני המשפחה אוחזים כוס יין צונן ומדברים. כדי להגיע למעמד המיוחל וגם להיות חלק ממנו, קבלו 3 טיפים מקצרי תהליכים שיחסכו לא מעט זמן הכנות ויהפכו את הארוחה החשובה של היום להרבה יותר קלילה, טעימה ומהנה.

קיצור הדרך לשקשוקה המושלמת, אבל לא רק

מהו בראנץ’ ישראלי בלי שקשוקה טובה, ומהי שקשוקה טובה בלי הרבה עגבניות שיהפכו לרוטב מנצח, תשתית לכל שאר המצטרפים למחבת? מצד שני – למי יש כוח לקלף, לחתוך ולבשל כל כך הרבה עגבניות? 

המטבוחה של מעדניית טנא יודעת לעשות קסמים היכן שהיא נוחתת: על חלה טרייה, יחד עם שניצל קריספי, והכי הכי מפתיע – כבסיס לשקשוקה, שכאשר פותחים עם קצת מים ושמן זית טוב, עושה פלאים לתבשיל. 

לבסיס המטבוחה אפשר להוסיף כל מה שאוהבים: מפלפל חריף דרך אורגנו, ועד פטה שמנמנה שמצטרפת רגע אחרי הביצים. התוצאה היא רוטב מרוכז עם טעם עמוק של עגבניות ופלפלים בבישול ארוך, וקיק של פיקנטיות רעננה.

אם בא לכם להוסיף גם לסיר הפסטה טעם מיוחד ולא שגרתי, השתמשו במטבוחה כבסיס לרוטב עגבניות, רוזה שובב עם שמנת, ואפילו (תחזיקו חזק) כרוטב טעים ומפתיע לפיצה ביתית.

הוויניגרט הסודי שכולם ינסו לפצח

הטיפ הזה משנה חיים, לפחות ברמה הקולינרית, ויהפוך כל סלט שישודך לו למנה שתגרוף הכי הרבה מחמאות על השולחן. במקום ללכת על רוטב שגרתי, הכינו את הוויניגרט הקבוע שלכם עם קונפיטורת אשכוליות או ריבת פירות אדומים

בצנצנת או בשייקר – עם שמן זית, קצת מיץ לימון וחרדל טוב, קורט מלח וכף שתיים ריבה איכותית, יתקבל רוטב חלומי עם מתיקות פירותית עדינה ומרקם קטיפתי עשיר. שפכו אותו על סלט עלים רענן, סלט כרוב ואפילו סלט גזר שמגררים בדקה וחצי, ותהנו ממנה צבעונית, בריאה ויפה שתגנוב את ההצגה על השולחן.

מלך הבציעות הבלתי מעורער של הבראנץ’

ברגע שתגישו את הקובנה של טנא לשולחן וריח מתוק של אפייה ימלא את האוויר, שקט מופתי ישתרר והאצבעות יתחילו לרקד כהכנה לבציעה הגדולה. הבציעה הגדולה היא מה שקורה כשמתקרבים לקובנה השזוף והחמים, סוג של רפלקס פבלובי שקשה להתנגד לו, במיוחד אם תשימו לצידו את השילוש הקדוש: טחינה לבנה, מטבוחה עגבניות לטבילה עקבית, וסלט ביצים כי אין על בצק אוורירי ורך שעוטף סלט ביצים ביתי.

למרות המראה המושקע, מדובר ב-3 דקות עבודה שכוללות את הפעולות הבאות: חימום התנור, פתיחת הדלת, הכנסת הקובנה, סידור סלטי השילוש הקדוש בקערה, ואחרי כמה דקות – הוצאה מהתנור והגשה לשולחן. והנה, בפחות מ-5 דקות עבודה, הפכתם למארחי השנה. זכרו – לדעת גם לקנות וגם לקצר תהליכים זו אמנות בפני עצמה.