הערבים קרירים, הבגדים הארוכים נשלפים מהארון, וחליטות התה בהיכון לחימום הגוף. קבלו 5 מוצרים רב תכליתיים לשדרוג החורף וחיזוק הגוף
הכי שימושי במטבח: ממרח קונפי שום
ממרח קונפי שום של עץ השדה הוא אחד המוצרים הכי שימושיים שתכניסו למטבח לקראת החורף. הוא לא רק סופר פוד בריא ששומר על הגוף ומחזק את המערכת החיסונית, מדובר בהברקה של ממש – מוצר ורסטילי שיקפיץ גבוה מנות קרות, תבשילים ומרקים חורפיים.
כדי להכין קונפי טוב, שיני השום מתבשלות בסבלנות בחום נמוך שעות ארוכות, בסופן מתקבל ממרח עדין, חמאתי במרקמו ומתקתק, שממצה את טעמו של השום, מינוס החריפות של שום טרי.
הממרח נהדר בפני עצמו על פרוסת לחם טוב, ומצטיין כבסיס לאינספור מאכלים. הוסיפו מעט ממנו לסיר בתחילת הבישול, עם או בלי בצל, ותקבלו תשתית טעימה שעליה אפשר להרכיב כל מנה שאוהבים: החל מרטבים לפסטה ופשטידות, דרך תבשילים חורפיים מחממים ועד למרקים מהבילים.
להזמנת ממרח קונפי שום – לחצו כאן
הבית יתמלא ניחוחות שוקולד: עוגת שמרים שוקולד של NO MILK
הסתיו הקריר הוא תור הזהב של עוגות השמרים, במיוחד אם מעורב בעניין שוקולד. עוגת שושני השמרים של no milk היא הבסט סלר של המעדניה, ובצדק: טעמה נהדר, המרקם רך כל כך שתשקלו לשים עליה ראש ולהירדם, והיא ללא חלב אז יעילה גם לרגישים.
היא גם מצויינת כשנדרשת ספונטניות – אפשר לשמור אותה במקרר או במקפיא, ולאחר חימום קצר הבית יתמלא בריחות שוקולדיים מגרים שיביאו את כולם למטבח.
כיף להגיש אותה למרכז השולחן ולבצוע ביחד, כיף להתכרבל איתה מתחת לשמיכה ביום חורף קר, ואם איכשהו נשאר קצת למחר, בכלום עבודה תהפכו את השאריות לפרנץ’ טוסט משודרג עם גלידה מעל. העיקר שתהיו חזקים ולא תחסלו את כל התבנית לבד.
להזמנת עוגת שמרים שוקולד של no milk – לחצו כאן
השידוך המושלם לכל קדירה: יין אקו אדום של יקב תבור
כל המבין חצי דבר ביין, יודע שלמזג אוויר סגרירי מתאים יין אדום. מתוך מגוון היינות שתמצאו במזווה המעדניה, נמליץ על אקו האדום של יקב תבור – בלנד אלגנטי וקטיפתי של קברנה סוביניון, מרלו, סירה וקברנה פרנק, שהתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
טעמו העמוק נהדר לשתייה “סתם” כך, אך לא פחות חשוב – כבסיס לתבשילי קדירה שמכינים כשהטמפרטורות יורדות והישיבה על הספה תחת שמיכה היא אופציה מענגת. בזכות טעמו המורכב, כל מה שיכנס איתו לסיר ירוויח ארומות וניחוחות נהדרים: מבשר בבישול ארוך ועד ירקות שורש. ואם הצלחתם בדרך נס לא לסיים בקבוק שלם, הכינו ממה שנותר סנגריה חמה עם פירות הדר, תבלינים מחממים ובישול מהיר עד סף רתיחה. חימום נעים לבטן מובטח בכל לגימה.
להזמנת יין אקו אדום של יקב תבור – לחצו כאן
מלך המטבח: שמן זית של מסיק מגל
כל מטבח צריך שמן זית טוב בהישג יד. חוץ מהיותו סופר פוד טעים במיוחד ובסיס מצטיין לשלל תרופות סבתא, הוא נהדר לטיגון ואפייה, ובעל יכולת מופלאה לפתוח ולהעמיק טעמים אם רק תזלפו אותו על מרק או אורז מעלה אדים שזה עתה יצא מהסיר.
למרות שהוא מקושר למאכלים מלוחים, לא תאמינו לאפקט המענג שמתקבל אם רק תעזו לטפטף מעט משמן הזית על מוס שוקולד, גלידת וניל, ואפילו (תחזיקו חזק) עוגת הדרים בחושה רגע לפני ההגשה.
להזמנת שמן זית של מסיק מגל – לחצו כאן
המחממת הרשמית של החורף: חליטת תה ירוק ונענע מרוקאית
הנענע היא חברתו הטובה של הגוף, במיוחד בחורף ועל אחת כמה וכמה כשמצוננים. היא אלופה בפתיחת אף גדוש, מפחיתה תסמיני צינון, מרפה שרירים תפוסים, ואפילו עוזרת להקל על בעיות במערכת העיכול אם הגזמתם קצת בארוחה.
למרות ייעודה המקורי, חליטת הנענע המרוקאית של סרמוני היא הרבה יותר מכוס תה טעימה. אם תחלטו אותה בשמנת או חלב חם, תקבלו בסיס טעים להפליא לשלל עוגות בחושות, אם תכינו מהחליטה סירופ מתוק ותזלפו על פנקייק חם, תהפכו למארחי השנה, וחכו שתטעמו אותה כסנגריה קרה או חמה יחד עם כמה פרוסות לימון וגרידת תפוז לריענון הלגימה.