TENNE%20by%20Taam%20Vatzeva
loader

מתכון הבית של טנא לסופגניות חלומיות, והטריק למילוי שיגנוב את ההצגה

לכבוד חנוכה: מתכון הבית של טנא לסופגניות חלומיות, והטריק למילוי שיגנוב את ההצגה

אין אין אין חנוכה בלי בלי בלי סופגניה. אמרו את זה חז”ל ונאמר גם אנחנו: למרות הקלוריות וחגיגת הטיגונים, סופגניה היא מצרך חובה על שולחן החג, וכדי להבהיר סופית – סופגניה אפויה היא לא באמת סופגניה.
בין אם אתם קונים ובין אם מכינים בבית, תמיד טוב שיהיה בשלוף מתכון קל ופשוט עם נוסחת הקסם להצלחה בטוחה, ואם אפשר – אז גם כמה טריקים מקצרי תהליכים.
לכבוד החג הקרב, אנחנו שמחים לחלוק איתכם, לקוחותינו, את מתכון הבית של מעדניית טנא לסופגניות קסם עם מרקם אוורירי כענן, רכות של כרית וטעם נוסטלגי של ילדות, בלי הגזמות, תוספות מושחתות או גובה בלתי אפשרי לנגיסה.
מה שכן, בהמשך המתכון תגלו כמה טריקים לשדרוג הביס, וגם תוספת מדליקה שמוציאה את הסופגניה מאזור הנוחות לכיוון יצירתי ושובב: מילוי חצי-חצי, ואפילו סנדביץ’ סופגניה מקורי במינימום מאמץ.

סופגניות “טנא” שתמיד מצליחות, ועוד כמה שדרוגים טעימים

מצרכים:

  • 500 גרם קמח
  • 10 גרם שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב חמים/ מים/ תחליף חלב  (כ-240 מ”ל)
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר (לציפוי)
  • ריבה או שוקולד למילוי 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצים, החלב החמים (או מים), החמאה, המלח, ותמצית הווניל ומעבדים עד שהתערובת מתאחדת לבצק רך ולא דביק (אם צריך, אפשר להוסיף מעט קמח).
  2. לשים את הבצק כ-5-10 דקות, עד שהוא חלק וגמיש. מכסים את הקערה במגבת לחה ומשאירים לתפיחה עד הכפלת הנפח במקום חמים למשך שעה – שעה וחצי. 
  3. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אחיד (כ-30 גרם כל כדור), ומניחים על ריבועי נייר אפייה או משטח מקומח. מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה של 30 דקות.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב על להבה בינונית. אם יש מדחום – בודקים שהשמן הגיע ל-170-180 מעלות. אם אין מדחום – בודקים שהשמן חם על ידי הכנסת חתיכת לחם קטנה. אם נאספות בועות קטנות סביב הלחם, השמן חם מספיק.
  5. מגלישים בעדינות ובזהירות כל כדור בצק לשמן, ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד, עד קבלת צבע זהוב ויפה.
  6. מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג או רשת צינון.

המילוי שיגנוב את ההצגה

למילוי חצי חצי: במזווה של טנא תמצאו את ה”ריבות של אלה”, קונפיטורות וריבות טעימות ואיכותיות מפירות טריים ללא חומרים תעשייתיים, תוספי טעם וצבע או חומרי שימור. בחרו 2 צנצנות (אנחנו ממליצים על שילוב של קונפיטורת תות וקונפיטורת פירות יער), שפכו כל אחת מהן לשק זילוף עם צנתר, ומלאו את הסופגניות בשיטת חצי-חצי. לא תאמינו כמה מאוזן ומרענן יהיה הביס, וכמה יפה יהיה הצבע שיתגלה בעת הנגיסה.
להזמנת הריבות של אלה – לחצו כאן

ליצירת סנדוויץ’ סופגניה: עד שלא תטעמו, לא תבינו כמה טעים וגאוני הטריק הזה: במקום למלא את הסופגניה בריבה באמצעות צנתר, חיתכו את הסופגניה לחצי בעודה חמה, ומקמו בפנים חתיכה יפה מבלוק השוקולד – אגוזים של המעדניה.
מדובר בשוקולד מריר טבעוני וללא גלוטן, שמשובץ בהמון אגוזי לוז פריכים. השוקולד החם ימס עם המגע בסופגניה, ואתם תקבלו סנדוויץ’ סופגניה שוקולדי אלטרנטיבי, שגם נראה טוב וגם אחד הטעימים והמיוחדים שתטעמו השנה.
להזמנת בלוק שוקולד ואגוזי לוז – לחצו כאן

טיפים לשדרוגים והצלחה בטוחה:

  • אם אתם אוהבים סופגניות אווריריות ורכות במיוחד,המירו ½ מכוס החלב או המים החמימים בשמנת מתוקה.
  • טגנו את הסופגניות בנגלות, ואל תעמיסו על השמן יותר מדי כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן ולפגוע במרקם האוורירי והתפוח.
  • ביום קר, הכפילו את זמן ההתפחה של כדורי הבצק בשלב הסופי שלפני הטיגון.

חנוכה שמח ובתיאבון!