מאפה אלים יווני שזוף וקריספי, מגש קובנה ורסק, ואפילו ערכה אסייתית שמחברת בין תאילנד לויאטנם.
מגשי האירוח החדשים של טנא מביאים אליכם את הטוב מכל מטבחי העולם, בפרזנטציה מהממת שתגנוב את ההצגה.
עוד שנה חלפה, עוד אחת הגיעה, בריתה, יום הולדת, בר מצווה, והזמן אכן טס, אתם ממש לא מדמיינים. אוטוטו יחלו המשרדים והמשפחות לעבור לנוהל הרמת כוסית, כי בפתח כמה חגים מרגשים: פורים מחכה מעבר לפינה, ואחריו פסח עם שלל אירועי האוכל-ברכות-שי לחג הקודמים לו.
חשבנו וחשבנו איך לרענן קצת את שגרת השמחות הביתיות ואירועי החברה, ונראה לנו שהגענו לנוסחת הקסם הקולינרית: מגשי אירוח שוברי שגרה שיש בהם הכל. הם מלאי סטייל וסופר מרשימים, מתאימים לכמה סוגי תזונה, וכל כך יצירתיים בנראות ובשילובי הטעם – שיקלעו לכל קרייבינג והעדפה.
והכי כיף – הם מודולריים, כי מי שמעדיף את החלבונים והירקות שלו ללא הלחם, יקבל סלט משגע שהוא ארוחה שלמה, ומי שפחות בענייני סלט – יזכה במגש משביע עם לביבת תפוחי אדמה קריספית, גרבדלקס סלמון תוצרת בית ותלולית של שמנת חמוצה.
מתכננים שמחות קטנות בבית או הרמת כוסית במשרד? קבלו רעיונות לשידוכים טעימים לכל סוג אירוע או התכנסות, כולם מתוך תפריט מגשי האירוח החדשים של המעדניה.
ברית/ה , יום הולדת לסבתא, וכל שמחה ביתית שמפגישה את החברים והמשפחה
לקלוע לטעם של כולם זו משימה לא פשוטה בכלל, ובמיוחד עבור זה רקחנו ערכות ורסטיליות חובקות עולם, שישמחו את כוווולם. יש בהן סלטים ופחמימות וכריכים, ואפילו דגים כבושים בעבודת יד שיזכירו לחלקכם את הילדות. הטוענת לכתר היא ערכת בראנץ ישראלי, שילוב טעים ומגרה של כל כוכבי הבוקר הישראלי: סלט ביצים ביתי שנכנס לתוך מיני בייגלס אמריקאיים, ולצידו שלל פחמימות ממולאות בכל טוב: מיני קרואסונים חמאתיים במילוי קפרזה, כריכי ביס מבצק בריוש עננים עם גבינת גאודה, וגם כריכי לחם דגנים עם פטה.
את הערכה שדרגנו עם הבסט סלר של המעדניה – סלט פסטה גדול בסגנון איטלקי-ים תיכוני, וגולת הכותרת – מגש דגים כבושים עם קרקרים בעבודת יד, ולצידם בניצה שזופה וקריספית, מאפה הדגל מהמטבח הבולגרי שיגנוב את ההצגה. את הפינה המתוקה סוגרות כוסות קטנות ומתוקות עם מוזלי קראנצ’י עם פירות, והנה לכם ארוחה שתשמח את כולם.
עוד ערכה ורסטילית היא טנא ים תיכוני, מגש עשיר ומגרה שכולו רושם וסטייל. זה מתחיל מגבינות בקר וצאן מעולות, קשות ורכות, עם או בלי עורקים כחולים, ומסביבן ירקות טריים בכל הצבעים, חתוכים ומוכנים לנשנוש מהיר. עוד יעלו ויבואו במגש הנחשק: קרואסונים פציחים במילוי סלמון וגבינת שמנת, כריכוני חביתה שמנמנים שאי אפשר לעמוד בפינהם, סלט קפרזה עשיר בגבינות, סלט בריאות ענקי לכל מי נשבע לשמור עוד לפני החג, וכדי להרטיב את מה שרוצים להרטיב – מטבלים שמתאימים לכל מה שבמגש. לצד שלל הגריינים, גולת הכותרת היא כוסות פוטוגניות ובתוכן סלט קיסר וקפרזה. “קוטפים” מהמגש, אוכלים ואפילו לא צריך צלחת, כי ישירות מהכוס זה הכי כיף.
להזמנות ופרטים נוספים – לחצו כאן
הרמת כוסית להייטקיסטים שטעמו דבר או שניים בחייהם
כריכים כבר פחות עושים להם את זה, והם מחפשים להתרגש מביס טוב ואיכותי. בדיוק עבורם נרקח מגש הקובנה שלנו,
שזורק ישירות לטעמים של ים ושבת עצלה. בלב המגש קובנה גדולה וחמאתית מבצק אוורירי כענן, ומסביב צלוחיות קטנות על כל מה שמרים ומשדרג את הביס: שמנת חמוצה, רסק עגבניות ביתי, זיתים מתובלים וגבעולים קריספיים של בצל ירוק.
אבל זו רק ההתחלה. כי קובנה היא טיזר לפתיחת התיאבון, ויש בדרך גם מגש ממולאים צבעוני עם ירקות קטנים ומלאי טעם, שמולאו באורז ותבלינים מהגינה, ובושלו בסבלנות בציר עגבניות וטימין עד להתקרמלות נעימה. את הביס המושלם משלימה קערה עם צזיקי עשבי תבלין, והו כמה שזה טעים!
את שולחן הרושם סיימו עם סלט בנגקוק, לטיפה חריפה שתזכיר לחופשים את הטיול האחרון שלהם בתאילנד – עם קערה יפה של סלט בנגקוק, שילוב עז טעם ומרענן של נענע, כוסברה ופומלה אדומה, עם שבבי צ’ילי חרפרפים, ג’ינג’ר ליים וסירופ דקלים מתקתק.
להזמנות ופרטים נוספים – לחצו כאן
הפי אוור בחדר הישיבות או קוקטייל פארטי בסלון
אירוע קטן אבל מלא סטייל, וכדי להתאים את האוכל לאווירה, קחו את האורחים לסיבוב עם מנות ביס צבעוניות ומגרות מרחבי תבל, כולן בסגנון קליל עם תיבול נעים לחך שיתחבב גם על השמרנים יותר.
מגש של כמה סוגי נאצ’וס יפתח את התיאבון עם ד”ש ממקסיקו ומטבלי חובה לטבילה: גוואקמולה טרי, סלסת עגבניות, ומטבל ממכר של שמנת חמוצה ושום.
מגש חתיכי עם רולים ויאטנמיים מדפי אורז במילוי ירקות וירוקים יספק את הקרייבינג האסייתי, ביחד עם קערות רטבים ותחמיצים לטבילה. אם תרצו לקחת את החוויה האסייתית צעד קדימה, יש גם סלט בנגקוק חרפרף עם פומלה, ג’ינג’ר, ירוקים וצ’ילי עוקצני.
מהקצה השני של הכדור מגיעות שתי מנות שהן מאסט: צלחת יפהפייה של מאפה אלים יווני מגולגל בצורה ספירלית עם בצק קריספי במילוי גבינת פטה עדינה, ומעל זילוף מענג של דבש מתובל בטימין.
לצידו, לעוד קצת רעננות – סלט יווני עם ירקות קראנצ’יים כמיטב המסורת, תיבול מדויק שקורץ ליוון, ומעל הכל גבינת פטה שמוסיפה מליחות נעימה, שמן זית מקומי ולימון, בדיוק כמו בחופים.
מכאן אפשר להמריא לאירופה הקלאסית עם קערה אלגנטית של ניסואז, סלט הדגל הצרפתי שהוא ארוחה שלמה. כמיטב המסורת הוא מבוסס על תפוח אדמה, טונה, זיתי קלמטה ורוטב קיסר, ואת הטאץ’ המקומי הוספנו עם עלי אנדיב, ועוד כמה ירקות קראנצ’יים לחגיגת מרקמים בפה.
ואיך יודעים כמה בדיוק להזמין? לצד כל אחד מהמגשים מצויינת כמות המנות, האלרגנים וכל מה שצריך לדעת לפני הביס
להזמנות ופרטים נוספים – לחצו כאן